Tutorial doodle dari SAI

Assalamualaikum...


Akhirnya ada jugak yang mintak azzah buat tutor doodle dari SAI..sebenarnya azzah sendiri baru belajar melukis guna SAI ni,serius sangat senang kalau kita dah explore SAI.Tak payah mahir pun kita boleh buat,guna tool yang basic pun boleh buat apa.


 Cara azzah buat doodle,

#belum color

#color

Tu je la cara yang selalu azzah buat.Semua ni azzah belajar dari MYRA dan sikit dari LYSSA.Pada LAILA yang bertanya,azzah boleh bagi link je sebab dah malas dah buat tutor doodle,renyah.



Pada yang belum download Paint Tool Sai,korang boleh download SAI portable kat blog WAN HAZEL.


http://wanhazel.blogspot.com/2011/10/sai-paint-full-vesionportable-free.html


Bila dah download tak reti pulak nak lukis?Boleh belajar kat link bawah ni:


http://myraazraff.blogspot.com/2012/02/tutorial-melukis-doodle-menggunakan.html



Ni pulak ada sikit tutorial doodle azzah dengan SAI.

Save doodle dengan SAI
Letak blusher kat doodle
Transparent doodle

Nak belajar doodle boleh godek-godek link-link tu semua.

Tutorial doodle azzah yang lain:
Doodle dengan Paint.net
Warnakan doodle bercorak
Doodle dengan photoscape

Selamat belajar.









7 ulasan:

  1. serius sai senang nak melukis.skang ni sy belajar keduanya..walaupon setia pada psd..XD

    BalasPadam
  2. @merahitujambu,ish awak laaaagi terer berdoodle..

    BalasPadam
  3. dah download paint sai nie..tgh study nak lukis camner

    BalasPadam
  4. hebatnya sis... suka tgk doodle2 sis..

    BalasPadam
  5. senang je kan gune sai..fiza tak sempat nak explore banyak lagi sai ni..setia pada photoshop.hehe

    BalasPadam
  6. hebat nye...thnx sbb bagi tutorial tu...nak try lah pasni...chayok2...heheh nice to meet you..I follow you...u follow me http://yamarisaikhu.blogspot.com/

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.