Buat doodle cara sempoi

Assalamualaikum...

Memandangkan masih ada yang tanya azzah lukis doodle pakai apa,walaupun dah banyak kali kot dah bagitau,kat sini dengan rendah hati azzah bagitau se simple mungkin cara azzah buat doodle:-







Tak guna pen,tak guna hp ada camera dan tak guna scanner cik abang dan jugak tak guna photoshop(sebab tak reti download) jugak tak pakai mouse.Dah pernah guna mouse tapi lambat.Tu pasal setiap kali nak lukis azzah pakai laptop,bukan pc.

Nak tahu lebih mendalam,ikut tutorial ni:

Buat doodle pakai Paint.net
Warnakan doodle


Apa yang penting minat.Buat sekali memang banyak kekurangan,try buat banyak kali mesti kita akan puas hati tapi jangan bimbang kalau kita rasa doodle kita tak perfect sebab buat doodle tak payah buat perfect sangat pun,nanti kita yang pening kepala.Yang penting boleh buat orang faham apa yang kita lukis...

Buat doodle simple ni sekejap je..paling lama 10 minit je siap dengan dialog dan paling lama setengah jam.Nak tekankan kat sini MINAT,kalau tak minat yang sekejap siap pun boleh jadi sampai satu hari baru betul-betul siap..


Selamat men doodle...

16 ulasan:

  1. Tapi, papepun, doodle akak paling cute~ :DD

    BalasPadam
  2. owhh..tpsye pnah try gak dlu.xscomei katun k.azzah lah ;(

    BalasPadam
  3. eyfa selalu cuba buat doodle tapi bila tngok hasilnya umpama mimpi ngeri. ahaha

    BalasPadam
  4. Sebenarnya malas nak buat je. Tak rajin nak duduk depan laptop.

    BalasPadam
  5. Pernah try doodle pakai pen n i pad... Rasa nak gelak ....

    BalasPadam
  6. cik tikah kena ada mood baru boleh lukis doodlw yg comel. comel ke ? haha

    BalasPadam
  7. doodle akkak sempoi dan comel!

    BalasPadam
  8. boleh la wt doodle haiwan2 yg cute2 pulak,,thanks atas ilmu nya.. double smile:))

    BalasPadam
  9. eh eh kita pon xdonlod photoshop sbb fail je...ehh kita pon guna paint je sob sob...nk blajarlah ><

    BalasPadam
  10. yg pntg minat dan kreatif kan kak?.hehehe..eca dah try doodle ari tu,guna photoshop.....ada je xkena..fed-up terus.ahahaha

    BalasPadam
  11. janji kena minat..yep.setuju2

    BalasPadam
  12. minat jgk tapi mcm takda masa sgt..lagi2 klu br nak belajar buat kan, kena byk masa gak...

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.