Salam ukhuwah



Assalamualaikum dan selamat pagi..

Ni entry sebelum pergi kerja.Sambil buat quote kat atas teringat kawan-kawan sekolah rendah dan menengah,maksudnya kawan-kawan sebaya.
Lepas habis belajar kat kolej dan kerja sendiri,kebanyakkan kawan-kawan semuanya orang yang dewasa sangat,means tua sikit dari azzah la..
Orang cakap kalau kawan dengan orang yang lebih dewasa ni kita akan jadi lagi matang,itu azzah setuju tapi kadang-kadang terlebih matang pun ada jugak.Kawan-kawan azzah sekarang ialah kakak-kakak customer kat butik,yang ala-ala mak datin,yang  berbual pun kadang-kadang kasar dan terbuka sangat-sangat.Nak ajak makan pun kat restoran yang azzah fikir dua kali nak ajak cik hasben masuk.

Azzah rindukan kawan-kawan sebaya yang tak kisah tapau makan,lepas tu pi makan kat butik sambil bercerita.kan best?

12 ulasan:

  1. rindu kat kawan2 sebaya...tapi kawan marina masa U dulu lagi muda dari Marina..so terpaksa menjadi kakak kepada mereka...hehe

    BalasPadam
  2. memang best. jatuh hati dgr quote dari imam al-syafie tuh :)

    BalasPadam
  3. tegur menegur antara satu sama lain juga satu cara mengikat tali ukhwah supaya kita sama2 ke syurga,,SAHABAT SEJATI.. :))

    BalasPadam
  4. semenjak dua menjak ni, feza selalu je bawak tapau makanan kat tempat kerja. geng2 sekerja pun bawk sekali. jimat kos. seronok pun seronok. nostalgia pd zmn sekolah bermula kembali

    BalasPadam
  5. rakan sebaya lagi bermakna,...=)

    BalasPadam
  6. rindu pd kengkawan sekolah dulu...

    BalasPadam
  7. Azzah, kawan yg baik adalah kawan yg sentiasa berprasangka baik tehadap kawan yg lain...boleh? heee~

    BalasPadam
  8. huhu doodle tu comel....err kita kan rindu jgk kwn sebaya....nice to know kak azzah dlm tenet...huuu

    BalasPadam
  9. sabar ya kak..
    sy pon rindu kawan matrix dulu~~

    ^^

    BalasPadam
  10. hurm.. susah lah kan kalau kawan dengan orang2 yang terlebih "advanced" kematangannya tu.. bukan niat nak memilih kawan, tapi biar lah berkawan dengan yang kita selesa, bukan berpura pura.. =)

    BalasPadam
  11. kawan2 sebaya lah yg otak giler2 gan kita..rindu sgt2..huhuhu

    BalasPadam
  12. artikel tulisan yang baik,,nice post slam kenal

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.