Tutorial lukis doodle dengan Paint tool Sai(basic)

Assalamualaikum...




Tutorial ni dah ramai sangat request..kat komen,kat cbox,kat fesbuk dan kat tumblr.Azzah pernah bagi link ke blog yang start azzah belajar mendoodle dengan SAI tapi ada yang tak paham tutor dia..jadi terpaksalah azzah ajar cara sendiri..harap-harap boleh faham la ye..



Tak payah banyak bobei-bobei,kita belajar pakai gambar je la..Untuk makluman,tutorial ni banyak gambar..harap jangan muntah nasi semalam kat sini..:D
Mula-mula start lukis dulu,entry lain cara warna pulak.

Bukak Paint Tool Sai.Kalau tak de boleh download kat blog Wan Hazel yang portable,bukan trial...free sajo.






Kalau nak buat tudung


Lukis sampai habis ikut kretibiti..

Basic pun tak basic sangat la..kalau terangkan detail sangat takut ada yang tak faham.
Apa yang penting,cuba dulu..jangan selalu cakap teringin nak buat tapi tak reti,tak kreatif..cuba dulu baru tau.Semua yang mendoodle ni bukan sekali buat terus jadi.semua bermula dari kosong.

Nanti kita belajar warna dan lukis mata..next entry okeh!.

campaign image











14 ulasan:

  1. waaa jadi orang terbang. hehe.. dni kalo ikut tutorial pun tak jadi gak.. tangan keras. adoi

    BalasPadam
  2. wah, hebatlah kak azzah. dh blh jadi sifu :P

    BalasPadam
  3. ada kejutan ! http://thestoryyoflilyy.blogspot.com/2012/07/review-komen-blog-part-4.html

    BalasPadam
  4. pernah try wat doodle guna piant sai nie..tp fail...

    BalasPadam
  5. yeyyy.. part ni jijah nak try buat lah...hehe harap2 tangan tak kaku..lalala :p

    BalasPadam
  6. PANDAI DIA BUAT TUTO..SY BIASA GUNA CURVE..

    BalasPadam
  7. wah jd superman!hihihihi..tak reti lukis jari...cane tu Azzah :(

    BalasPadam
  8. suka tutorial yang ni.. saya masih belajar buat doodle.. hehehe..

    #thanks for this tuto ye.. berguna sangat =D

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.