Tutorial photobucket

Assalamualaikum...





Tak tau nak letak tajuk apa..betul la kot kan?.Tutorial ni untuk Deno yang tanya cara macammana nak ambik code kat photobucket.Sebenarnya benda ni dah lama,masa baru blogging dulu azzah dah buat.Kira ni macam asas nak edit blog.



Mula-mula kita kena daftar account photobucket..SINI.


Lepas tu ikut gambar ni:







Bila dah daftar kita dah ada album dan boleh upload.



Ni azzah punya.


Lepas tu boleh la upload gambar ke banner ke kat situ.Nak letak code kat blog,ambik code DIRECT LINK sahaja.


Dah tu bolehla code tu letak kat blog..

Done..harap deno boleh faham.

Sekian.


Mintak tolong click sini jap..maceh..



4 ulasan:

  1. photobucket ni mudah nak upload kalau ade akuan..tapi limited la..dulu upload baru kena remove..kdg2 server die problem kan.btw,doodle tu comel

    BalasPadam
  2. dulu ada dftar jenis cam photo bucket ni gak, tp dah lupa pssword. lama x pakai

    BalasPadam
  3. nanti free nak buatlah! skrg assignment terlalu byk! huhu.. terima kasih azzah!!!!sayang azzah! ^_^

    BalasPadam

terimakasih sudi komen.azzah lagi berterimakasih jika tiada spam/link biru di sini..:)

 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.