Art trade hari MERDEKA untuk Ana Fatihah

Assalamualaikum....



Dari ANA FATIHAH,



Dan untuk dia,





Selamat hari merdeka semua..Yes..55 tahun suda,sama usia dengan umur mak azzah..moga Malaysia terus ke maju hadapan.


MERDEKA!



PERHATIAN:sesiapa nak art trade,SILA LETAK LINK ENTRY KAT COMMENT BOX..bukan shoutbox ye sebab ada sorang lagi sebenarnya yang art trade dengan azzah tapi disebabkan dia letak link kat cbox,makanya link dia dah ilang..cari older message pun tak jumpa..mungkin sebab dah lama sikit..so harapa faham kalau azzah tak dapat balas art trade.Kalau sesiapa rasa dia pernah art trade dengan azzah dan azzah sampai sekarang tak balas-balas,maknanya awak-awak tak ikut syarat..fuh..panjangnya p/s ari ni..:D






Idea..please come to mama,bebeh!

Assalamualaikum...



Ramai bloggers ilang mood blogging lepas cuti beraya kan?..termasuk la azzah..



campaign image

Kisah sedih di hari raya

Assalamualaikum...





p/s:kisah benar..sob..sob..


Dunia saya sebelah sana

Assalamualaikum...




Nak promote sikit..tumblr doodle azzah ni baru sebulan lebih buat.Nak kata aktif tak jugak..saja suka-suka letak doodle merapu kat sini..kadang-kadang recycle doodle lama-lama,letak ayat-ayat centa sikit,post la kat sini.



ce singgah tengok apa yang ada..



p/s:autopublish..Selamat hari raya..maaf zahir dan batin.








Salam Aidilfitri

Assalamualaikum...











Dari azzah.


Mohon maaf jika ada terkasar bahasa,terkasar bahasa dalam komen-komen dan terlambat balas art trade..(ada 2 orang lagi azzah belum balas.

Pada yang hantar kad raya,terimakasih banyak-banyak

dysha-dia bagi hadiah dan kad raya sebab azzah antara pengomen tegar..comel abis..
ika(cik rongoks)-azzah dapat sebab jadi antara pengomen tegar blog dia.
deno-juga dia bagi sebab azzah orang kuat komen blog dia..
dan dari cci..

Terimakasih sekali lagi..sayang korang ketat-ketat..Insyaallah azzah akan balas lepas raya..


Selamat Hari semua!


p/s:autopublish tu perlu bila sambut raya..:D

E-card raya

Assalamualaikum...




E-card raya yang azzah sediakan untuk korang..boleh buat cover timeline jugak.

Satu lagi









Gif raya!

Boleh ambik dan letak kat blog korang.

Selamat Hari Raya semua,maaf zahir dan batin.



Letak bayang/shadow di doodle(SAI)

Assalamualaikum...


Hari tu azzah dah tunjuk cara azzah warna,kali ni kita belajar tambah bayang/shadow kat doodle..



Ikut cara azzah ni..:D




keluar warna biru,dalam warna biru tu la kita akan sapu warna.




Akan keluar garis putus selepas kita pergi ke layer 1/warna.Lepas tu boleh la sapu warna tapi jangan bimbang sebab dia takkan comot selagi garis putus-putus tu ada.
Lepas tu boleh la buang garis putus-putus tu dengan click SELECTION,tick DESELECT

click kalau tak nampak



Untuk tudung pulak


Sama jugak kaedahnya




Taram je letak bayang atau shadow..he..he..

Sikit panduan kalau nak buat shadow:




Cara ni boleh praktik kat bahagian mana-mana pun janji nampak logik..:D

Selamat mencuba.


Sekian.


Saya pun reti lukis jugak

Assalamualaikum...



Lukis apa?


ni...



Masa first time lukis doodle freehair.Doodle ni untuk Lulu Caldina yang request doodle freehair pakai baju Chelsea..(Lulu dan Chelsea memang tak boleh dipisahkan lagi).



Serius ni ambik masa nak siapkan sebab tak tau nak lukis rambut macam mana,nak letak telinga ke tak..hrmmm..macam-macam la azzah pikir nak buat bagi nampak real..


Selepas tu azzah dah tak buat lagi dah doodle freehair sebab yang tempah semua doodle pakai tudung..

tapi sekarang tak tau la angin apa azzah mula minat lukis doodel freehair.Nak tengok?




yang kenyit mata tu macam nobita pun ada..:)




Rasa meriah sangat la pulak..
Semua baju dan rambut azzah buat ber"inpirasi"kan dari k-fashion kat tumblr..








Doodle-doodle ni azzah nak buat letak kat katalog doodle sebab kat blog ni diorang cakap tak ada pun catalog doodle,kalau ada senang nak tempah style mana,kat page pun sikit je gambarnya.

Jadi nanti azzah buat tapi lepas raya kot..sekarang busy sikit dengan sambut raya ALA KADAR nya..haha..

Ni pun dah siapkan entry autopublish..4,5 entry je..kat kampung dah tak leh melukis..takkan nak bawak pc kot kat kampung..bawak internet pun cuma boleh bw je..nak lukis doodle tak boleh sebab kelengkapan semua dalam pc..

Nanti singgah-singgah la jugak walaupun entry autopublish ye..












Freebies doodle raya

Assalamualaikum...



Raya tak sah kalau tak bagi doodle raya free.Yang ni azzah punya..kalau nak,scroll bawah sampai jumpa apa yang berkenan.Doodle ni ada dua versi,versi jelita dan versi cute tapi versi cute tak ada pasangan dia..versi cute tu foreber alone..:D


























Korang boleh letak sendiri ikut kretibiti..semua dah transparent.Kalau boleh kredit tau..


campaign image






 
Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.